VIDEO: HIGHLIGHTS 9. MAJ NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU U BERANAMA

Povodom 9. Maja Dana Evrope NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) u sklopu projekta “EU info kutak na sjeveru Crne Gore” na glavnom gradskom trgu u Beranama organizovala je prigodnu edukativnu, kulturno-zabavnu akciju.

VIDEO: HIGHLIGHTS 9. MAJ NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU U BERANAMA

Pored promotivnog materijala koji je distribuiran građanima organizovan je kviz “Koliko poznaješ EU”. Izložba fotografija na otvorenom I muzički program koji je upriličila grupa “Akustična teralija” na čelu sa vokalnom solistkinjom Hanom Mulić. Simboli EU, pozitivna energija, pokloni, i sjajno druženje uljepšali su oblačan dan u Beranama.

“Na ovaj način želimo da građanima približimo proces eu-intergracija. Povećamo informisanost i utičemo na svijest o važnosti procesua pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, kao i o benefitima za našu državu koje pruža EU. Dodatna motivacija bila je I 9. Maj, važan datum koji se obilježava u svim zemljama članicama EU ali I na više lokacija u Crnoj Gori. Podsjećamo da je 1950. godine ministar spoljnih poslova Francuske Robert Schuman predstavio prijedlog ujedinjenja proizvodnje ugljena i čelika Francuske i Njemačke čime jestvoren politički okvir za buduću euvropsku naddržravnu zajednicu – Evropsku unijuCrna Gora kao buduća članica EU već prihvata sve standarde i zakonske okvire koji su veoma važni za sve naše građane. Podsjetićemo da je EU našoj državi više puta pomogla I na taj način pokazala solidarnost što je jedna od temeljnih vrijednosti EU” kazao je Željko Đukić, predsjednik NVO MMNE

VIDEO: HIGHLIGHTS 9. MAJ NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU U BERANAMA

“NVO MMNE je prije deset godina u Bijelom Polju organizovala sličan događaj malo većih razmjera. Kada je naš gost bio tadašnji ambasador Evropske Delegacije u Crnoj Gori. Gospodin Leopold Maurer i veliki broj državnih i opštinskih zvaničnika”. Dodao je Đukić.

Danas upravo u Beranama želimo da pošaljemo poruku javnosti da naša NVO, ali i većina građana podržava ulazak Crne Gore u EU. Pored toga što će Crna Gora ostvariti mnogobrojne benifite ulaskom u EU. Danas smo distribuirali preko 50 poklona, pjevali sa Hanom i Akustičnom Terapijom, uživali usjajnim fotogafijama, distribuirali promotivni material. Jednostavno smo uljepšali ovaj oblačan dan u Beranama.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori