VEČE EVROPSKE KINEMATOGRAFIJE SJUTRA U EU KUTKU

VEČE EVROPSKE KINEMATOGRAFIJE SJUTRA U EU KUTKU

Sjutra 25.02.2022.godine u Eu Kutku (prostorije preko puta gradske Gasulhane) biće organizovano veče evropske kinematografije u 18 časova, ljubitelji kinematografije će moći da uživaju uz francusku komediju „Perfumes magne“. U filmu razvedeni otac Guillaume Favre očajnički želi da dobije zajedničko starateljstvo nad svojom kćerkom. Mora da zadrži posao šofera da bi platio mesto gde će živeti bolje, gdje će biti mjesta za njegovu ćerku. On se zapošljava kod parfimerke Anne Walberg koja proizvodi arome i prodaje svoj nevjerovatan talenat mnogim kompanijama. Guillaume je njen novi vozač i jedina osoba koja se usuđuje da joj se suprotstavi.

Eu kutak veče evropske kinematografije u petak. Reprodukcija filma „Perfumes magne“ realizuje se u sklopu projekta „EU info kutak na sjeveru Crne Gore” koji realizuje NVO Multimedijal Montenego u saradnji sa NVO Sjeverna zemlja.

Cilj projekta je podizanje svijesti o postojanju aktivnosti i usluga EU info kutka u Bijelom Polju i uspostavljanje istog kao mjesta za dijalog i debate. Kao i razmjenu kulturnih, političkih i društvenih stavova među stručnjacima, akademcima, novinarima i mladima na različite teme od društvenog značaja. Projekat „EU info kutak na sjeveru Crne Gore“ u Bijelom Polju finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE. Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO). U partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES). NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža. U saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija.

 Evropska unija u Crnoj Gori