VEČE EU KINEMATOGRAFIJE UZ “TEL AVIV ON FIRE” FILM

Danas će se u EU Kutku (prostorije preko puta gradske Gasulhane) organizovati veče evropske kinematografije u 17 časova, ljubitelji kinematografije će moći da uživaju u filmu “Tel Aviv on Fire”.

VEČE EU KINEMATOGRAFIJE UZ “TEL AVIV ON FIRE” FILM

Tel Aviv je međunarodna koprodukcija humorističko-dramski satirični film iz 2018. u režiji Sameha Zoabija, a koscenarista Zoabija i Den Kleinmana. Film je međunarodno premijerno prikazan na 75. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji u sekciji Orizzonti, gde je Kais Nashef osvojio nagradu za najboljeg glumca. Izraelska premijera bila je na Međunarodnom filmskom festivalu u Haifi, gde je film osvojio nagrade za najbolji film i najbolji scenario. Izabran je kao luksemburški film za najbolji međunarodni igrani film na 92. dodeli Oskara, ali nije nominovan.

Eu kutak veče evropske kinematografije u utorak.

Reprodukcija filma „Tel Aviv on Fire“ realizuje se u sklopu projekta „EU info kutak na sjeveru Crne Gore”. Koji realizuje NVO Multimedijal Montenego u saradnji sa NVO Sjeverna zemlja.

Cilj projekta je podizanje svijesti o postojanju aktivnosti i usluga EU info kutka u Bijelom Polju i uspostavljanje istog kao mjesta za dijalog i debate. Kao i razmjenu kulturnih, političkih i društvenih stavova među stručnjacima, akademcima, novinarima i mladima na različite teme od društvenog značaja.

Projekat „EU info kutak na sjeveru Crne Gore“ u Bijelom Polju finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE. Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO). U partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES). NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža. U saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori

VEČE EU KINEMATOGRAFIJE UZ “TEL AVIV ON FIRE” FILM