VEČE EU KINEMATOGRAFIJE UZ “MY BROTHER CHASES DINOSAURS” FILM

Ljubitelji kinematografije će sjutra u prostorijama EU Kutka  preko puta gradske Gasulhane) će moći da uživaju u filmu “My brother chases dinosaurs”, koji će biti prikazan u 17h.

VEČE EU KINEMATOGRAFIJE UZ “MY BROTHER CHASES DINOSAURS” FILM

My brother chases dinosaurs italijanski film zasnovan na istinitoj priči i istoimenoj knjizi Đakoma Macariola, Moj brat juri dinosauruse je srceparajući i komičan prikaz izazova adolescencije, važnosti prihvatanja različitosti i prihvatanja sebe kakvi jeste. Mladi iz 32 zemlje izabrali su film za pobjednika EFA nagrade mlade publike. Džek ima brata Gia koji ima Daunov sindrom. Kao dijete, Džek je vjerovao u laž koju su mu roditelji rekli, da je Gio posebno biće sa super moćima, kao u stripu. Sada kada mu predstoji polazak u srednju školu, Džek više ne veruje da mu je brat superheroj, u stvari, skoro da ga se stidi, pogotovo otkako je upoznao Arijanu, prvu ljubav svog života.

Eu kutak veče evropske kinematografije u utorak.

VEČE EU KINEMATOGRAFIJE UZ “MY BROTHER CHASES DINOSAURS” FILM

Reprodukcija filma „My brother chases dinosaurs“ realizuje se u sklopu projekta „EU info kutak na sjeveru Crne Gore”. Koji realizuje NVO Multimedijal Montenego u saradnji sa NVO Sjeverna zemlja.

Cilj projekta je podizanje svijesti o postojanju aktivnosti i usluga EU info kutka u Bijelom Polju i uspostavljanje istog kao mjesta za dijalog i debate. Kao i razmjenu kulturnih, političkih i društvenih stavova među stručnjacima, akademcima, novinarima i mladima na različite teme od društvenog značaja.

Projekat „EU info kutak na sjeveru Crne Gore“ u Bijelom Polju finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE. Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO). U partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES). NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža. U saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori