TRIBINA: ZAJEDNO PROTIV PREDRASUDA U BIJELOM POLJU

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizuje javnu tribinu “Zajedno protiv predrasuda!” u srijedu, 13. septembra 2023. godine u Bijelom Polju.

Tribina će se održati u prostorijama EU Kutka sa početkom u 11 časova.

Tokom tribine govoriće se o pravima LGBTIQ osoba, dekonstrukciji predrasuda i stereotipa prema LGBTIQ osobama, značaju prihvatanja LGBTIQ osoba, a adresiraće se i odlazak LGBTIQ osoba iz svojih lokalnih sredina nakon autovanja.

Panelisti tribune će biti: Danijel Kalezić, ko-direktor, LGBTI Asocijacija za jednaka prava za Zapadni Balkan i Tursku (ERA) i Jana Vlahović, PR koordinatorka Montenegro Prajda, dok će događajem moderirati Željka Ćetković, koordinatorka programa Aktivno građanstvo u CGO-u.

Tribina je dio istoimenog projekta koji CGO sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, a sa ciljem unaprijeđenja stepena prihvatanja LGBTIQ osoba od strane građana/ki Crne Gore kako bi se poboljšao i položaj LGBTIQ osoba, a posljedično i uvećao broj autovanih LGBTIQ osoba koje slobodno žive svoj identitet.

“Imajući u vidu značaj teme, ali i izazove ljudskopravaške borbe za prihvatanje LGBTIQ osoba uslijed retradicionalizacije i homofobizacije crnogorskog društva, ovom prilikom vas pozivamo da budete sa nama na ovom događaju i da zajedno damo doprinos punom prihvatanju LGBTIQ osoba u Crnoj Gori”, saopštili su organizatori događaja.

Informaciju o vašem učešću možete dostaviti na broj telefona: 020 228 479