TIM ZA EVROPU POSJETIO MOJKOVAC

Savjet mladih za EU posjetio je protekle nedjelje Opštinu Mojkovac.

Tog dana u Skupštinskoj sali održan je sastanak Savjeta mladih za EU sa predstavnicima opštine Mojkovac, nakon toga Tim za Evropu je na gradskom trgu instalirao pokretnu izložbu fotografija i zabavio građane mini koncertom.

Tom prilikom na dva info pulta predstavljen je kalendar aktivnosti projekta EU kutak i podijeljen promotivni materijal. Tokom događaja na trgu organizovan je kviz “EU na dlanu” putem mobilne aplikacije,a pobjednicima kviza obezbijeđene su prigodne nagrade.

Cilj organizacije EU dana u Mojkovcu je da građanima ove sjeverne opštine približimo proces euro-intergracija, povećamo informisanost i utičemo na svijest šire javnosti o samoj Evropskoj Uniji, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU i pomoći EU Crnoj Gori.

Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori.

https://www.facebook.com/eukutak/videos/339074845435366/