TIM ZA EVROPU NA SAJMU EU PROJEKATA U PODGORICI

NVO MMNE uzela je učešće na sajmu Evropskih projekata koji je prošle nedjelje organizovan u dvorištu Dvorca Petrovića u Podgorici. Sajam je bio upriličen u sklopu proslave Mjeseca Evrope, a organizovan sa ciljem da se informiše građane o projektima koje implementiraju institucije, opštine, kompanije, univerziteti i NVO sektor, kao umrežavanje aktera I uspostavljanje potencijalnih partneristava za  pozive koji se očekuju u narednom periodu.

TIM ZA EVROPU NA SAJMU EU PROJEKATA U PODGORICI

Događaj su otvorile predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova dr Jovana Marović i ambasadorka EU u Crnoj Gori dr Oana Cristina Popa.

NVO MMNE je na sajmu prestavila projekte finansirane iz EU fondova: Eu info kutak na sjeveru Crne Gore, Poralist I Kreativne industrije za zapošljavanje bez granica.

Promotivni stand NVO MMNE privukao je pažnju mnogih prolaznika s obzirom da je bio sadržajno I vizuelno drugačiji. Organizaciju I projekte su predstavljali Seida Džafić, Slavko Kojović, Ena Pušija, Željko Đukić, Aldin Hasanović I Anesa Ličina.

Tokom sajma promotivni štand su posjetile Nina Drakić, Oana Christina Popa, Jovana Marović I ambasadori Francuske I Austrije. Tom prilikom delegacija NVO MMNE je još jednom pokrenula pitanje sejevernog regiona. Nedovoljnu infrastrkuturnu razvijenost, ekonomske izazove, reginonalne razlike. Posebno potencirala na rješavanju problema odlaska mladih I velikog broja nezaposlenih, posebno među mlađom populacijom.

Pored predstavljanja projekata, distribucije promotivnog materijala I poklona za posjetioce. Delegacija MMNE iskoristila je priliku da posjeti ostale štandove, prikupi publikacije I druge informativno edukativne materijale koji će biti sastavni dio biblioteke u sklopu EU kutka u Bijelom Polju. Tom prilikopm razmijenili smo kontakte, iskustva I projektne ideje, ostvarili nova prijateljstva I stvorili preduslove za nova partnerstva.

TIM ZA EVROPU NA SAJMU EU PROJEKATA U PODGORICI

MMNE je jedina organizacije iz Bijelog Polja koja je predstavila svoj rad na sajmu EU projekata u Podgorici.