SJAJNO KINEMATOGRAFSKO VEČE U EU KUTKU

Ljubitelji pokretne slike sinoć su uživali u filmu “Tel Aviv on Fire” koji je prikazan u sklopu večeri EU kinematografije koje EU kutak organizuje u Bijelom Polju.

SJAJNO KINEMATOGRAFSKO VEČE U EU KUTKU

Tel Aviv je međunarodna koprodukcija humorističko-dramski satirični film iz 2018. u režiji Sameha Zoabija, a koscenarista Zoabija i Den Kleinmana. Film je međunarodno premijerno prikazan na 75. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji u sekciji Orizzonti, gde je Kais Nashef osvojio nagradu za najboljeg glumca. Izraelska premijera bila je na Međunarodnom filmskom festivalu u Haifi, gde je film osvojio nagrade za najbolji film i najbolji scenario. Izabran je kao luksemburški film za najbolji međunarodni igrani film na 92. dodeli Oskara, ali nije nominovan.

Reprodukcija filma „Tel Aviv on Fire“ realizovana je u sklopu projekta „EU info kutak na sjeveru Crne Gore” koji realizuje NVO Multimedijal Montenego u saradnji sa NVO Sjeverna zemlja.

Cilj projekta je podizanje svijesti o postojanju aktivnosti i usluga EU info kutka u Bijelom Polju i uspostavljanje istog kao mjesta za dijalog i debate. Kao i razmjenu kulturnih, političkih i društvenih stavova među stručnjacima, akademcima, novinarima i mladima na različite teme od društvenog značaja.

SJAJNO KINEMATOGRAFSKO VEČE U EU KUTKU

Projekat „EU info kutak na sjeveru Crne Gore“ u Bijelom Polju finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE. Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO). U partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES). NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža. U saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori