SJAJAN SUNČANI EU DAN U BIJELOM POLJU

SJAJAN SUNČANI EU DAN U BIJELOM POLJU

EU kutak obradovao je građane Bijelog Polja još jednom uličnom akcijom, na gradskom trgu u Bijelom Polju organizovali smo informativno promotivnu aktivnost kojom promovišemo EU ali projekat EU kutak na sjeveru Crne Gore koji sprovodi NVO MMNE u saradnji sa partnerima. Na dva info pulta građanima je predstavljen kalendar aktivnosti i podijeljen promotivni materijal.

Predstavljena je izložba fotografija kroz koju su predstavljeni projekti koje je finansirala EU.

SJAJAN SUNČANI EU DAN U BIJELOM POLJU

Lijepoj atmosferi je doprinio Dj Lazar koji je uveličao događaj. Tokom događaja organizovan je i kviz “EU na dlanu” putem mobilne aplikacije, a pobjednicima kviza obezbijeđeno je preko 25 poklona i nagrada.

Cilj aktivnosti je da građanima Bijelog Polja približimo proces euro-intergracija, povećamo informisanost i utičemo na svijest šire javnosti o samoj Evropskoj Uniji, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU.

Smatramo da je od izuzetnog značaja ravnopravnost i inkuzija Roma u društvu, što su i vrijednosti EU, stoga izražavamo posebno zadovoljstvo što smo upravo na njihov dan 8. aprila organizovali ovu promociju“, saopštila je Seida Džafić, koordinatorka projekta „EU info Kutak na sjeveru Crne Gore“.

Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore” u Bijelom Polju  finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE.

Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori

>CIJELI FOTO ALBUM POGLEDAJTE OVDJE: