RAZNOVRSAN EU PROGRAM 10. MAJA U KOLAŠINU!

RAZNOVRSAN EU PROGRAM 10. MAJA U KOLAŠINU!

Cjelodnevni program posvećen Evropskoj uniji u Kolašinu počinje 10.maja sastankom predsjednika Opštine Petka Bakića sa članovima Savjeta mladih za EU sa sjevera Crne Gore.

Cilj sastanka je razmjena mišljenja i argumenata o aktuelnim izazovima sa kojima se susreću mladi i aktivnostima koje preduzimaju donosioci odluka na poboljšanju položaja mladih na sjeveru.

Kasnije toga dana, sa početkom u 12:30h počinje panel diskusija “Evropska unija u očima mladih” na koju će otvoriti Riccardo Serri, zamjenik amabsadorke delegacije EU u Crnoj Grori, Bojan Božović, državni Sekretar u ministarstvu Evropskih poslova, predstavnik njemačke ambasade, predstavnici opštine Kolašin i drugih ministarstava.

Cilj događaja je da se članovi Savjeta mladih za EU, kao promoteri procesa pridruživanja i EU integracija, dodatno ohrabre kada je proces pristupanja u pitanju, da iznesu svoja mišljenja, prijedloge i sugestije, s obzirom na to da zvaničnici EU, ministri, ambasadori i drugi funkcioneri vrlo rijetko borave na sjeveru Crne Gore, a veoma su nedostupni i mladima sa sjevera. Ovo je prilika da mladi sa sjevera budu cijenjeni, da im se pridaje značaj i da se osjećaju važnima kako bi se dodatno motivisali da promovišu proces i članstvo Crne Gore u EU u sjevernim opštinama iz kojih dolaze.

RAZNOVRSAN EU PROGRAM 10. MAJA U KOLAŠINU!

Članovi Savjeta su mladi ljudi različitih profila i interesovanja, starosti od 18 do 30 godina. Već godinu dana aktivni su u promociji EU na lokalnom nivou u sjevernim opštinama.

Tokom dana će na gradskom tgru biti predstavljni projekti koje je EU finansirala u Kolašinu, izložba forografija na otvorenom, distribucija promotivnog I edukativnog materijala, on-line takmičenje “Evropa na dlanu”.

Kasnije te večeri sa početkom u 20:30 časova organizovan je koncert na trgu Boraca.

RAZNOVRSAN EU PROGRAM 10. MAJA U KOLAŠINU!

Ovaj cjelodnevni događaj posvećen EU integracijama i proslavi dana Evrope partnerski organizuju NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) i Opština Kolašin, turistička organizacija Kolašin u saradnji sa Evropskom delegacijom i Evropskom kućom u Crnoj Gori.

Projekat „Evropski kutak“ realizuje NVO MMNE kroz program „M'Base” koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO).