RAD MEDIJSKIH RADNIKA U VELIKIM I MALIM SREDINAMA ZNATNO SE RAZLIKUJE

Na panel diskusiji održanoj 11.02.2023. godine u prostorijama EU Kutka gdje je prisustvovalo oko 30 medijskih radnika sa sjevera analizirani su problemi medija i medijskih radnika, specifičnost rada novinara u malim sredinama, izazovi i problemi dopisnika.

Prisutni medijski radnici su podijelili svoja iskustva koja su skoro identična i poručili su da iako se često susreću sa prijetnjama, čestim kritikama, teškim uslovima rada, nastaviće profesionalno da obavljaju svoje radne zadatke.

Takođe, istakli su da mladih novinara nema, te da se plaše da ih neće ni biti baš zbog teških uslova, malih plata i drugih situacija sa kojima se novinari u malim sredinama često susreću.

Rad medijskih radnika u velikim i malim sredinama se znatno razlikuje, poručili su prisutni, a kao otežavajuću okolnost rada novinara u malim sredinama jeste baš to što se svi građani poznaju te nije lako biti kritičar i pisati o svim interesantim temama za taj grad.

https://fb.watch/iG2mtnftPo/

Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža.