PROSLAVA 9.MAJA DANA EVROPE NA GRADSKOM TRGU U BERANAMA

NVO MMNE u saradnji sa partnerima kroz projekat “EU info kutak na sjeveru Crne Gore u ponedjeljak obilježava 9. Maj Dan Evrope. Događaj se organizuje na glavnom gradskom trgu u Beranama sa početkom u 12:00h.

Toga dana će biti predstavljena izložba fotografija na otvorenom, mini koncert grupe “Akustična terapija“, na dva info pulta građanima biti predstavljen kalendar aktivnosti projekta i podijeljen promotivni materijal.

PROSLAVA 9.MAJA DANA EVROPE NA GRADSKOM TRGU U BERANAMA

Tokom događaja organizovan je i kviz “EU na dlanu” putem mobilne aplikacije, pobjednicima kviza obezbijeđene su prigodne nagrade.

?? Cilj aktivnosti je da građanima Berana približimo proces euro-intergracija, povećamo informisanosti i utičemo na svijest šire javnosti o samoj Evropskoj Uniji, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU i pomoći EU Crnoj Gori.

? Zvanično je u prostorijama NVO MMNE počeo sa radom EU info kutak, mjesto za dijalog i debate, kao i razmjenu kulturnih, političkih i društvenih stavova među stručnjacima, akademcima, novinarima, civilnim društvom i mladima na različite teme od društvenog značaja.

PROSLAVA 9.MAJA DANA EVROPE NA GRADSKOM TRGU U BERANAMA

✅ Projekat EU info kutak na sjeveru Crne Gore realizuje NVO MMNE, u partnerstvu sa NVO Sjeverna zemlja, a podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M'BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za istraživanje i zaštitu ptica (CZIP). Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori

@opstinaberane @me4eu @euicmne @cgo_cce @eukutak @beraneonline @radio_berane