OGLAS ZA UČESNIKE/CE ŠKOLE OMLADINSKOG AKTIVIZMA

OGLAS ZA UČESNIKE/CE ŠKOLE OMLADINSKOG AKTIVIZMA

Centar za građansko obrazovanje (CGO) raspisuje Oglas za učesnike/ce škole Omladinskog aktivizma.

Ako si srednjoškolac/ka i želiš da usavršiš svoje govorničke i prezentacione vještine, naučiš nešto više o svojim i pravima marginalizovanih grupa, umrežiš se sa vršnjacima, stekneš znanja i vještine kako da utičeš na promjene koje će odgovoriti na potrebe mladih u tvojoj sredini. Onda si ti kandidat/kinja za Školu omladinskog aktivizma!

Cilj Škole omladinskog aktivizma je izgradnja kapaciteta mladih kako bi se pozicionirali kao aktivni građani/ke koji doprinose društvenim promjenama i promociji ljudskih prava u Crnoj Gori.

Škola omladinskog aktivizma pruža mogućnost srednjoškolcima/kama da kroz dvodnevni program uče o omladinskom aktivizmu, zagovaranju, ljudskim pravima i mehanizmima zaštite, značaju prihvatanja marginalizovanih/ranjivih grupa, zaštiti životne sredine, ali im razvija i vještine govorništva. A sve kako bi i sami osmišljavali inicijative koje će odgovoriti na izazove sa kojima se mladi suočavaju.

Ko se može prijaviti za Školu omladinskog aktivizma?

Redovni učenici/e srednjih škola sa teritorije cijele Crne Gore.

Kako se prijaviti za Školu omladinskog aktivizma?

Popunjavanjem prijave i slanjem iste na e-mail info@cgo-cce.org, sa naznakom „Za Školu omladinskog aktivizma“.

Rok za slanje prijava je 15. Januar 2024. Godine do 00:00.

Škola omladinskog aktivizma je besplatna za odabrane učesnike/ce, što znači da sve troškove vezane za program pokriva CGO. Za učesnike/ce iz južne regije, program će biti organizovan u Kotoru, a za učesnike/ce iz sjeverne regije u Bijelom Polju.

Škola omladinskog aktivizma se organizuje u okviru projekta „Mladi za mlade!“ koji CGO sprovodi uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici.

Detaljne informacije o programu dobiće oni kandidati/kinje koji budu pozvani na Školu omladinskog aktivizma poslije procesa selekcije, a na osnovu evaluacije prijava.

Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte na info@cgo-cce.org ili na broj 020 228 479, kao i putem naših socijalnih mreža.