ODRŽAN EVROPSKI DAN U PETNJICI

Tim za Evropu posjetio je Opštinu Petnjica, članovi Savjeta mladih za EU razgovarali su sa predsjednikom Opštine Samirom Agovićem, Potpredsjednikom i drugim lokalnim donosiocima.

Nakon sastanka, Tim za Evropu u centru grada obradovao je sve prolaznike, a posebno mlade mini koncertom muzičkog dua Emila & Danila, a na dva info pulta predstavljen je kalendar aktivnosti projekta EU kutak i podijeljen promotivni materijal.

Tokom događaja u gradu organizovan i kviz “EU na dlanu” putem mobilne aplikacije, pobjednicima kviza obezbijeđene su prigodne nagrade.

Cilj aktivnosti je da građanima Petnjice približimo proces euro-intergracija, povećamo informisanost i utičemo na svijest šire javnosti o samoj Evropskoj Uniji, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU i pomoći EU Crnoj Gori.

Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori.