NOVA GENERACIJA MLADIH UPOZNATA SA PROJEKTOM EU KUTAK

Učenicima srednjih škola predstavljen je kalendar aktivnosti i mogućnosti da se uključe u rad EU kutka koji će narednih 10 mjeseci biti realizovan na sjeveru Crne Gore.

Mladima je projekat predstavio profesor Nikola Purić, ističući da je cilj posjete da mlade upoznaje sa planiranim aktivnostima koje će Tim za Evropu sprovoditi u narednom periodu, kao i da se upoznaju sa već sprovedenim aktivnostima i uslugama koje nudi EU Kutak u Bijelom Polju.

Poseban fokus tokom posjete bio je da se mladi podstaknu da posjećuju EU Kutak i budu slobodni u predstavljanju svojih ideja, razmjeni mišljenja o Evropskoj uniji.

Takođe, mladi su pozvani da učestvuju u realizaciji aktivnosti koje su planirane za ovaj projekat.

Posjeta EU Kutka organizovana je da bi se, osim predstavljanja projekta, istaklo da su mladi izuzetno bitni za mijenjanje društva na bolje, i da su im vrata otvorena da se uključe u rad NVO MMNE koja vjeruje u mlade, njihove ideje i mogućnosti.

Purić je takođe upoznao učenike sa pojmom preduzetništva, značajem razmišljanja kao preduzetnik/ca i sa značajem obrazovanja novih generacija u ovoj oblasti. Učenicima posebno interesantan dio prezentacije bio je tema o tzv. “brainstorming”-u, u kojoj su djeca svojim primjerima ispoljila kreativnost.

Događaju su prisustvovali đaci Srednje elektro-ekonomske škole, Srednje stručne škole i Gimnazije “Miloje Dobrašinović”.

Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore” u Bijelom Polju finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE.

Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori