MLADI U EU KUTKU RAZMIJENILI MIŠLJENJA O EVROPSKOJ UNIJI

Učesnici događaja „Argumenti za Crnu Goru u EU“ imali su priliku da vode zanimljivu debatu i tom prilikom razmijene mišljenja o Evropskoj uniji, ulasku Crne Gore u EU, benefitima koje nudi ali i pozitivnoj i negativnoj strani iste.

Učenik Srednje elektro – ekomonske škole, Almedin Mekić bio je jedan od moderatora debate „Argumenti za Crnu Goru u EU“.

„Drago mi je da smo okupili mnogo ljudi, da smo razmijenili mišljenja o Evropskoj uniji, imali smo jednu savršenu debatu i mnogo mi je drago što sam mogao da razgovaram sa svojim vršnjacima, dok sam bio na drugoj strani i slušao njihova mišljenja. Ovaj događaj je okupio ne samo srednjoškolce već i studente čak i profesore. Smatram da bi trebalo da se drži što više ovakvih događaja u našem gradu“, saopštio je Mekić.

Osim Mekića moderatori događaja bili su Nikola Purić, Ena Pušija koordinatorka projekta EU kutak i srednjoškolac Adnan Kuč.

Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori.

https://fb.watch/kkrVGjXqkR/