MLADI SVE VIŠE ZAINTERESOVANI ZA PROGRAME EU KUTKA

Mladi su u NVO MMNE i EU kutku prepoznali zanimljiv rad, veliko ulaganje. Kako kažu posebno ih raduje što se može osjetiti koliko tim Eu kutka i Nevladine organizacije MMNE vjeruje u mlade. Te su izrazili posebno zadovoljstvo zbog toga kao i želju da više učestvuju akcijama koje sprovodi NVO MMNE u sklopu projekta „Eu info kutak na sjeveru Crne Gore“.

„Smatram da je ova organizacija jako dobra za razvoj društva, odnosno mladi ljudi se mogu uključiti. Većina organizacija zahtijeva ljude koji imaju određenu praksu i stariji su. Dok je ova organizacija prava za mlade ljude kao i za ideje mladih. Jer kako kažu svijet ostaje na mladima, mladi imaju najbolje ideje, a ova organizacija pomaže u realizaciji istih. Smatram da se što više mladih treba uključiti u njihove akcije, organizacije i takmičenja. Dodatna motivacija mladima mogu biti značajne nagrade koje se dobijaju ovdje“. Kazala je Hana Džogović, učenica srednje Elektro –ekomonske škole.

“Veoma sam zadovoljan Eu Kutak pruža velike mogućnosti mladima. Kao što su tu da saslušaju ideje mladih, da zajedno sa nama budu kreativni i sa organizacijama motivišu mlade”. Rekao je Luka Zejak.

“Ekipa EU Kutka nam je dala motivaciju kako bismo mi mogli da uspijemo i da možda sjutra budemo dio njihove ekipe. Jako sam srećna što sam prisustvovala ovom predavanju danas, iskreno da sam propustila ovo bilo bi mi žao”. Kazala je Anja Drobnjak.

Prisutni su naglasili da će sa sastanka izaći jako motivisani.

“Danas smo u prostorijama Eu kutka održali sastanak sa mladima na kojem je prisustvovalo oko trideset mladih. Mladima je predstavljen dosadašnji rad kao i razne akcije koje je realizovao Eu Kutak, ali  planirani projekti koji će se uskoro sprovoditi. Ovaj sastanak smatram jako uspješnim zato što su mladi izrazili veliko zadovoljstvo zbog prisustva. Kao i interesovanje za učešće u sledećim akcijama koje ćemo sprovoditi. A posebno mi je drago što smo primijetili da smo uspjeli mlade da motivišemo da više budu uključeni u dešavanja, jer mlade smatramo pokretačima u svemu”, saopštila je Ena Pušija, asistentkinja na projektu “EU info kutak na sjeveru Crne Gore”.

Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore” u Bijelom Polju  finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE.

Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori

EU Info Centar ME4EU Centar za građansko obrazovanje – CGO

> CIJELI FOTO ALBUM POGLEDAJTE OVDJE: