Milatović U Eu Kutku razgovarao sa preduzetnicima

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović boravio je sa saradnicima u Bijelom Polju gdje je obišao više preduzeća i u EU KUTKU se sastao sa privrednicima koji posluju na teritoriji opštine Bijelo Polje. Dolazak je organizovan u sklopu inicijateive “SLEDEĆA GENERACIJA koju je pokrenula NVO MMNE. Podsjećamo da je ovu inicijativu podržala prije nekoliko dana I šefica EU delegacije Oana Kristina Popa.
Tokom razgovora ministar se upoznao sa izazovima sa kojima se suočavaju i predstavio plan Vlade „Evropa sad“ , ali i ostalu podršku i podsticajne mjere koje Vlada pruža kako bi unaprijedila poslovni ambijent i razvila sjever Crne Gore.


„Drago mi je što vidim da Bijelo Polje ima dosta uspješnih privrednika koji zapošljavaju veliki broj ljudi sa sjevera i žele da se unapređuju i razvijaju, uprkos činjenici da je sjever godinama bio zapostavljen i da je izvjestan broj građana napustio Crnu Goru. Vlada radi sve kako bi kreirala povoljan poslovni ambijent i adekvatnu investicionu klimu za kompanije koja posluju na sjeveru i podstakne razvoj novog biznisa i otvaranje novih radnih mjesta. U tom cilju radimo na stvaranju uslova koji će obezbijediti podizanje konkurentnosti naše privrede” kazao je ministar i dodao da će se osnivanjem Kreditno garantnog fonda dati novi podsticaj privredi kroz pristup povoljnim finansijskim sredstvima.
„Naš prioritet je da razvijamo sjever kako bi uskoro postao bolje mjesto za život i rad!“zaklučio je Milatović.
Željko Đukić, predsjednik NVO MMNE saopštio je da su naučeni iskustvima tokom sprovođenja mnogobrojnih volonterskih akcija, projekata i aktivnosti. Svjesni smo da ni lokalne ni državne vlasti I institucije ne rade dovoljno dobro svoj posao. Cilj je dakle da jasno identifikujemo problem I da zajednički I odvažno uđemo u njihovo rješavanje. Tokom cijelog dana čulo se bezbrojo uravo takvih kritika koje tište preduzetnike I usporavaju njihov razvoj ali takvo ponašanje I selektivna podrška odnosno ozbiljna nepravda dorinjeli su da zapravo cijeli sjever odumire I da imamo ozbiljan problem sa isaljavanjem.