MARSENIĆ: BROJNI SU PROBLEMI KOJI TIŠTE MLADE

MARSENIĆ: BROJNI SU PROBLEMI KOJI TIŠTE MLADE

Lazar Marsenić iz Berana jedan je od članova Savjeta mladih za EU, koji broji preko 50 članova iz sjevernih opština: Bijelog Polja, Berana, Mojkovca, Kolašina Rožaja i Petnjice.

“Brojni su problem koji tište mlade, veliki je odlazak i migracija stanovništva Crne Gore, pogotovo iz sjevernog regiona. Sjeverni region se suočava sa katastrofalnim migracijama, kako ka unutrašnjosti tako i odlaska iz Crne Gore. U prilici smo bili da postavimo gradonačelniku Bijelog Polja- Petru Smoloviću pitanja, koja najviše tište mlade. Ono što ćemo mi kao savjet mladih insistirati da se uradi jeste da se smanji korupcija u državnim organima, jer kao što znamo iz nekog podatka smo vidjeli da 800 miliona eura ide na korupciju, svake godine. Kada bi se taj novac stvarno uložio na sjever, mi bismo imali sasvim drugačiju sliku o sjeveru, mladi više ne bi odlazili”, kazao je Lazar.

Projekat „Evropski kutak“ realizuje NVO Multimedijal Montenegro, a podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“. Projekat sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mrežom, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska komisija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a kofinansira ga Ministarstvo javne uprave.Evropska unija u Crnoj Gori.