KROZ EVROPSKE PROJEKTE UNAPRIJEĐEN POLOŽAJ MLADIH U KOLAŠINU

KROZ EVROPSKE PROJEKTE UNAPRIJEĐEN POLOŽAJ MLADIH U KOLAŠINU

Postignut je značajan napredak u implementaciji ključnih inicijativa usmjerenih na unapređenje položaja mladih u Kolašinu”, saopšteno je na sastanku Savjeta mladih sa donosiocima odluka ove opštine, koji je organizovan u sklopu projekta “Evropski Kutak” koji realizuje NVO Multimedijal Montenegro (MMNE).

Na sastanku mladi su imali priliku, da se informišu o aktivnostima koje sprovodi opština Kolašin kada su u pitanju mladi, kao i da izraze svoje stavove.

“Današnji događaj pokazuje našu posvećenost uključivanju mladih u procese donošenja odluka. Mladi su naša budućnost i njihov glas je od izuzetne važnosti za oblikovanje politika i strategija koje će imati dugoročni uticaj na našu zajednicu”, istakao je predsjednik Opštine Kolašin, Petko Bakić.

KROZ EVROPSKE PROJEKTE UNAPRIJEĐEN POLOŽAJ MLADIH U KOLAŠINU

“Sa zadovoljstvom mogu da istaknem napredak koji smo postigli u implementaciji ključnih inicijativa usmjerenih na unapređenje položaja mladih u našoj zajednici. Opština Kolašin pripremila je Lokalni akcioni plan za mlade za 2024. Godinu koji predstavlja razvojni dokument kojim se mapiraju, planiraju i sprovode aktivnosti usmjerene na poboljšanje mladih u Kolašinu. U našoj opštini formiran je kluba mladih preduzetnika.

Takođe, organizovali smo četiri modula obuka za početnike u biznisu koje su im omogućile praktična i teorijska znanja o uspješnom pokretanju start up-a, od koraka u izradi poslovnog plana i testiranja biznis ideje do otvaranja sopstvenog preduzeća”, kazala je Damjana Bulatović, savjetnica za implementaciju projekata u Opštini Kolašin ističući da je realizovan niz projektnih aktivnosti posvećen mladima koje su direktno ili indirektno finansirane sredstvima Evropske unije.

Nakon sastanka, na trgu Boraca građani su imali prilike da uživaju u izložbi fotografija, a predstavnici NVO MMNE su distribuirali promotivni i edukativni materijal, osim toga, građani su igrali online igricu “Evropa na dlanu” i dobili prigodne poklone i vidu majica, rokovnika, kačketa, čaša i slično.