HIGHLIGHTS: KVIZ ,,KOLIKO POZNAJEŠ EU”

Nakon višednevnog procesa kvalifikacije kroz koji je obuhvaćeno 120 mladih iz srednjih škola iz Bijelog Polja, Berana i Mojkovca, 16 najboljih se kvalifikovalo u finela koje je danas održano u prostorijama EU kutka. Poslije zabavnog finala 5 mladih sa nejvišim brojem bodova osvojili su nagrade i poklone.

HIGHLIGHTS: KVIZ ,,KOLIKO POZNAJEŠ EU”

Povodom 9. Maja, koji se obilježava kao dan Evropske unije i koji simboliše jedinstvo Evrope. Danas je u prostorijama EU kutka organizovano finale kviza znanja ,,Koliko poznaješ EU“. Takmičari su imali tri kruga koja su se bodovala. Prema osvojenim bodovima plasirali su se u super finale, a kasnije su proglašeni i pobjednici. Osim što su svi učesnici dobili simboličan poklon, pet najbolje plasiranih dobili su veučere od po 50 eura. Prvo mjesto osvoijo je Spahić Enid (32 tačna odgovora), drugo mjesto Staša Božović (29 tačnih odgovora). Treće mjesto Luka Bošković , četvrto mjesto Dejan Lukovac (26 tačnih odgovora) i peto mjesto osvojila je Sara Krgović (23 tačna odgovora).

Cilj održavanja kviza bio je da mladi kroz ovakve aktivnosti nauče što više o Evropskoj Uniji. Prema riječima učesnika kviz im je pomogao i unaprijedio znanja o EU. Takođe dodali su da im je bilo zadovoljstvo učestvovati u ovakvim aktivnostima i da će se vrlo rado odazvati sledećem takmičenju. Te su pozvali vršnjake da se i oni prijave kada se otvori sledeća prilika za to. Kako bi kroz zanimljive aktivnosti proširili znanja o zemljama Evropske unije.

Ističemo da ovaj dan prije svega simboliše hrabrost i dostojanstvo i služi kao podsjenik na pobjedu nad fašizmom i kao dan odavanja počasti precima koji su se borili za slobodu. Pa je prema tome bila idealna prilika da danas upriličimo ovaj događaj na jedan koristan način.

Komisiju koja je pratila regularnost finala sačinjavali su članovi NVO MMNE, Seida Džafić, Ena Pušija I Aldin Hasanović.

HIGHLIGHTS: KVIZ ,,KOLIKO POZNAJEŠ EU”

Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore” u Bijelom Polju sprovodi NVO MMNE. U partnerstvu sa NVO Sjeverna Zemlja, a finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE. Projekat OCD u Crnoj Gori.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori