GRAĐANE INFORMISALI O BENEFITIMA ULASKA CRNE GORE U EU

Predstavnici nevladine organizacije Multimedial Montenegro promovisali su danas na gradskom trgu projekat „EU Kutak na sjeveru Crne Gore“, koji se realizuje u cilju informisanja građana, posebno mladih, o benefitima ulaska Crne Gore u EU.

Na postavljenim info-pultovima građani su mogli da se informišu o svim aktivnostima ovog projekta, ali i da dobiju promotivni materijal o EU integracijama.

GRAĐANE INFORMISALI O BENEFITIMA ULASKA CRNE GORE U EU

„Organizovali smo danas i kviz ’EU na dlanu’ putem mobilne aplikacije, a pobjednicima kviza podjeljeno je 40 prigodnih nagrada. Takođe, kroz izložbu fotografija smo prezentovali i sve projekte koje smo realizovali, a koje je finansirala EU“, kazala je Seida Džafić, programski menadžer u NVO Multimedijal Montenegro.

Dažfić je istakla i da realizacijom ovakvih aktinosti žele da i Bjelopoljke i Bjelopoljce podstiču na građanski aktivizam i volonterizam.

„Izuzetno nam je drago što su građani, ne samo Bijelog Polja, već i ostalih opština sa sjevera Crne Gore, posjetili prostorije EU kutka i informisali se o procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i uzeli učešće u dijalozima i debatama koje su od društvenog značaja“, dodala je Džafić.

Projekat „EU Kutak na sjeveru Crne Gore“ promovisan je uz nastup Akustične terapija i mlade Bjelopoljke Hane Mulić.

Na ovaj način želimo da građanima približimo proces eu-intergracija. Povećamo informisanost i utičemo na svijest o važnosti procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Kao i o benefitima za našu državu koje pruža EU.

,,Ovo je već treći put da promovišemo EU kutak i vrijednosti EU u Bijelom Polju. Posebno nam je drago što možemo primijetiti da je veliki broj mladih iz našeg grada izrazio želju da posjeti prostorije EU kutka u Bijelom Polju“ dodala je Džafić.

Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore”. U Bijelom Polju finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE.

GRAĐANE INFORMISALI O BENEFITIMA ULASKA CRNE GORE U EU

Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO). U partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža. U saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori