FRANCUSKI FILM “LA HAINE” SJUTRA U EU KUTKU

Eu Kutak ovog četvrtka organizuje veče evropske kinematografije. U prostorijama EU Kutka (preko puta gradske Gasulhane) 13.01.2022. godine u 18 časova održaće se veče evropske kinematografije. Prikazaće se francuski film La Haine, Žanr socijalno-urbane drame, ova drama osvojila je brojne prestižne nagrade na evropskim festivalima.

FRANCUSKI FILM “LA HAINE” SJUTRA U EU KUTKU

Uvodna špica filma se sastoji od dokumentarnih snimaka nereda po Francuskoj, tako da se dobija utisak da je film napravljen na osnovu istinitih događaja. Radnja u filmu prikazuje kako svu omladinu, osim siromaštva i nedostatka perspektive, povezuje i veliki bijes prema policiji i sukob svakom autoritetu.  Likovi trojice protagonista se mogu odnositi na svakog stanovnika ovih naselja, koji su odbačeni i smatrani za huligane i probisvete samo zbog pripadanja nižem društvenom sloju.

Glumačka postavka se sastoji od relativno nepoznatih glumaca koji daju upečatljivu dozu originalnosti i realnosti. Među njima se izdvaja Vinsent Kasel (Vincent Cassel), danas jedan od najpopularnijih francuskih glumaca i povremeni akter projekata holivudske produkcije.

FRANCUSKI FILM “LA HAINE” SJUTRA U EU KUTKU

„La Haine“ nije zabavan film, već je sjajni društveno angažovani projekat koji treba da natjera na razmišljanje i da podigne svijest za ispravno i dobro.

#eukutak

#timzaevropu

#mmne

#nvommne