EVROPSKI DAN U KOLAŠINU

U četvrtak 02. marta tim za Evropu posjetiće Opštinu Kolašin.

Tog dana u Kolašinu biće održan sastanak Savjeta mladih za EU sa donosiocima odluka opštine Kolašin, u prostorijama Centra za kulturu sa početkom u 10 časova.

Nakon održanog sastanka Tim za Evropu na gradskom trgu će instalirati pokretnu izložbu fotografija, a građane će zabaviti bjelopoljska muzička grupa “Akustična terapija“ mini koncertom, dok će na dva info pulta biti predstavljen kalendar aktivnosti projekta EU kutak i podijeljen promotivni materijal.

Tokom događaja biće organizovan i kviz “EU na dlanu” putem mobilne aplikacije, pobjednicima kviza obezbijeđene su prigodne nagrade.

Cilj aktivnosti je da građanima Kolašina približimo proces euro-intergracija, povećamo informisanosti i utičemo na svijest šire javnosti o samoj Evropskoj Uniji, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU i pomoći EU Crnoj Gori.

Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori.