EU KUTAK RASPJEVAO GRADSKI TRG U ROŽAJAMA

EU KUTAK RASPJEVAO GRADSKI TRG U ROŽAJAMA

Mlada I talentovana, Hana Mulić raspjevala je juče prolaznike na glavnom gradskom trgu u Rožajama. Tom prilikom podijeljeno je preko 50 poklona učesnicima on-line kviza “Evropa na dlanu”. Muzika, nagrade, izložba na otvorenom, pozitivna energija I simboli Eu krasili su gradski trg u Rožajama. Koje je bilo domaćin ulične aktivnosti I kulturne manifestacije na otvorenom koje je realizovala NVO Multimedijal Montenegro. U sklopu projekta “EU info kutak na sjeveru Crne Gore”

Koordinator projekta, Seida Džafić kazala je da su na gradskom trgu u Rožajama organizovali informativno promotivnu aktivnost kojom promovišu EU I proces prostupanja Crne Gore

“Na dva info pulta građanima je predstavljen kalendar aktivnosti projekta i podijeljen promotivni materijal. Predstavljena je izložba fotografija projekata koje je finansirala EU.

Događaj su svojim nastupom uljepšali grupa Akustična terapija i mlada bjelopoljka Hana Mulić, jedna od pobjednica konkursa Pjevaj za Evropu.

Tokom događaja organizovan je i kviz “EU na dlanu” putem mobilne aplikacije, pobjednicima kviza obezbijeđeno je 50  prigodnih nagrada. Kroz ovu aktivnost informišemo građane i građanke Rožaja o postojanju aktivnosti i usluga EU info kutka u Bijelom Polju. Kao mjesta za dijalog I debate I razmjenu kulturnih, političkih stavova među stručnjacima, akademcima, novinarima, civilnim društvom I mladima na različite teme od društvenog značaja” saopštila je Džafić.

EU KUTAK RASPJEVAO GRADSKI TRG U ROŽAJAMA

Dodala je da na ovaj način žele da građanima približe proces eu-intergracija, povećaju informisanost i utiču na svijest o procesu pristupanja Evropskoj Uniji. Kao i o tome koji su benefiti za našu državu koje pruža EU.

Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore” u Bijelom Polju  finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE.

Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO). U partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža.

U saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori