EU kutak na skijalištu Kolašin 1600

EU kutak na skijalištu Kolašin 1600. Članovi NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) danas su na skijalištu  Kolašin 1600 predstavili projekat EU Kutak koji sprovodi NVO MMNE u saradnji sa Evropskom unijom. Tokom promocije EU kutka postavljena su dva info-pulta na kojima je prezentovan kalendar aktivnosti i dijeljen je promotivni material, a instalirana je i pokretna izložba fotografija kroz koju je predstavljeno 30 EU gradova. Za sve skijaše organizovano je učešće u kvizu EU na dlanu, a učesnici sa najvećim brojem bodova osvojili su 40 nagrada. Cjelokupan događaj pratio je profesionalni fotograf koji je dao svoj maksimum da okom kamere na najbolji način zabilježi sve važne momonte tokom događaja.

Pogledajte fotografije klikom na link ispod

Fotografije sa skijališta “Kolašin 1600”

Promotivne pultove smo postavili kako bismo građanima predstavili projekat I dodatno informisali o EU ali I samom procesu pristupanja.

„Želimo da svim skijašima  približimo proces euro-intergracija, povećamo informisanost i utičemo na svijest šire javnosti o samoj Evropskoj Uniji, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU i pomoći EU Crnoj Gori. Važno je utičemo na svijest građana o postojanju aktivnosti I usluga EU info kutka u Bijelom Polju I kao mjesta za dijalog I debate. Uvjerena sam da kroz ovaj projekat doprinosimo unaprjeđenju integracije Crne Gore u Evropsku uniju osnaživanjem učešća civilnog društva u procesima donošenja odluka i sprovođenja reformi. Paralelno pored niza terenskih aktivnosti pratimo unaprjeđenje javnih politika, transparentnosti i odgovornosti vlasti na nacionalnom i lokalnom nivou, kao i njihov doprinos procesu pristupanja u EU. Istinski želimo da utičemo na razvoj civilnog društva na lokalnom nivou i podsticanje građanskog aktivizma i volonterizma, unaprjedimo omladinske politike i položaj mladih, stimulišemo inovativne izraze u kulturi” kazala je Ena Pušija asistentkinja na projektu.

“Posebnu zahvalnost dugujemo menadžmentu skijališta Kolašin 1600 koji su već tokom prvog upita pokazali raspoloženje da nam izađu u susret, pomognu oko organizacije I daju svoj doprinos da današnja akcija uspije. Srećni smo što su građani pokazali veliko interesovanje I učestvovali u kvizu koji smo organizovali, a za 40 najboljih obezbjedili smo simbolične nagrade. Posebno smo ponosi na činjenicu da je naša NVO, MMNE najveći promoter EU I demokratije na sjeveru, to nas obavezuje da u budućnosti još snažnije I odlučnije sa našim partnerima, prvenstevno EU delegacijom u Crnoj Gori I kancelarijom za Evrospske integracije osmislimo još konkretnih aktivnosti kako bi ubrzali proces pristupanja ali I dodatno informisali građane” – Saopštio je Željko Đukić Predsjednik NVO MMNE.

Projekat EU info kutak na sjeveru Crne Gore realizuje NVO MMNE, u partnerstvu sa NVO Sjeverna zemlja, a podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M'BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za istraživanje i zaštitu ptica (CZIP). Program finansira Evropska unija.

Evropska unija u Crnoj Gori

EU Info Centar

ME4EU