EU KUTAK NA GRADSKOM TRGU U SUSRET NOVOJ GODINI

Aktivnisti nevladine organizacije Multimedial Montenegro I članovi projektnog tima projekta EU kutak u susret novoj godini organizovali su niz interesantnih aktivnosti na gradskom trgu u Bijelom Polju.

„Potrudili smo se danas da informišemo građane, posebno mlade, o benefitima ulaska Crne Gore u EU, promovišemo EU, uključimo građane u edukativne aktivnosti, animiramo djecu i mlade, podijelimo poklone I promotivne materijale, upravo ovdje na gradskom trgu u Bijeliom Polju” kazala je Ena Pušija, koordinatorka projekta EU kutak.

Na postavljenim info-pultovima građani su mogli da se informišu o svim aktivnostima ovog projekta, ali i da dobiju promotivne materijale o EU integracijama.

„Organizovali smo danas i kviz ’EU na dlanu’ putem mobilne aplikacije, a pobjednicima kviza podjeljeno je 20 prigodnih nagrada.

“Kroz izložbu fotografija smo prezentovali i sve projekte koje smo realizovali, a koje je finansirala EU“, kazala je Seida Džafić, programski menadžer u NVO Multimedijal Montenegro.

Dažfić je istakla da realizacijom ovakvih aktinosti žele da i građane podstiču na aktivizam i volonterizam.

„Izuzetno nam je drago što su građani, ne samo Bijelog Polja, već i ostalih opština sa sjevera Crne Gore, posjetili prostorije EU kutka i informisali se o procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i uzeli učešće u dijalozima i debatama koje su od društvenog značaja“, dodala je Džafić.

Toga dana na gradskom trgu za najmlađe organizovana je I kratka animacija sa maskotama poznatih crtanih junaka, a specijalni gost bio je I Deda Mraz, za muzički program zadužen je bio Mat Sound I Dj Shone.

“ Na ovaj način građanima približimo proces eu-intergracija, uključimo sve kategorije društva, povećamo informisanost i utičemo na svijest o važnosti procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Danas smo bili u Bijelom Polju, a tokom naredne 2023. godine posjetićemo I druge gradove na sjeveru Crne Gore, Berane, Petnjicu, Mojkovac, Kolašin I Rožaje” kazao je Željko Đukić, predsjednik NVO MMNE.

Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore” u Bijelom Polju finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE.

Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori