EU info kutak u Mojkovcu

EU info kutak u Mojkovcu. Danas je na glavnom gradskom trgu  Ljubomira Bakoča u Mojkovcu predstavljen  projekat  EU Kutak koji sprovodi NVO MMNE. Tokom promocije EU kutka postavljena su dva info-pulta na kojima je prezentovan kalendar aktivnosti i dijeljen je promotivni materijal. Po prvi put na gradskom trgu instalirana je i pokretna izložba fotografija kroz koju je predstavljeno 30 EU gradova. Za  građane Mojkovca organizovano je učešće u kvizu EU na dlanu, a učesnici sa najvećim brojem bodova osvojili su prigodne nagrade. Cjelokupan događaj pratio je i muzički događaj na otvorenom, grupa Akustična terapija i mlada bjelopoljka Hana Mulić, jedna od pobjednica konkursa Pjevaj za Evropu su se potrudili da kvalitetnim programom uljepšaju dan na glavnom gradskom trgu u Mojkovcu.

EU info kutak u Mojkovcu.Promotivne pultove smo postavili kako bismo građanima proširili svijest o EU, dali slobodu da nam se obrate kako bi povećali samu informisanost istih. Nadamo se da će se kroz današnju komunikaciju više građana Mojkovca zainteresovati i odlučiti da posjeti naš EU info kutak u Bijelom Polju. Ovakve aktivnosti smo organizovali u Bijelom Polju i Beranama. Na isti način planiramo da informišemo i građane Rožaja i Kolašina.

EU info kutak u Mojkovcu. „Želimo da građanima Mojkovca približimo  proces euro-intergracija, povećamo informisanost i utičemo na svijest šire javnosti o samoj Evropskoj Uniji, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU i pomoći EU Crnoj Gori. Važno je  utičemo na svijest građana o postojanju aktivnosti I usluga EU info kutka u Bijelom Polju I kao mjesta za dijalog I debate. Uvjerena sam da kroz ovaj projekat doprinosimo unaprjeđenju integracije Crne Gore u Evropsku uniju osnaživanjem učešća civilnog društva u procesima donošenja odluka i sprovođenja reformi. Paralelno pored niza terenskih aktivnosti pratimo unaprjeđenje javnih politika, transparentnosti i odgovornosti vlasti na nacionalnom i lokalnom nivou, kao i njihov doprinos procesu pristupanja u EU. Istinski želimo da utičemo na razvoj civilnog društva na lokalnom nivou i podsticanje građanskog aktivizma i volonterizma, unaprjedimo omladinske politike i položaj mladih, stimulišemo inovativne izraze u kulturi.