EU FONDOVI I PROJEKTI

EU FONDOVI I PROJEKTI

Pozivamo vas na informativni događaj posvećen promociji bespovratnih EU sredstava kroz različite fondove i programe Evropske unije, dostupnih u Crnoj Gori.

Ovaj događaj je idealna prilika za sve zainteresovane da saznaju više o mogućnostima finansiranja projekata, uslovima i postupku apliciranja.

Događaj će se održati u srijedu, 12.juna u bjelopoljskom EU kutku sa početkom u 11 časova.

EU Fondove će predstaviti Saša Palibrk predstavnik Evropske kuće u Crnoj Gori, dobre prakse u realizaciji EU projekata predstaviće Zdravko Janjušević.

EU FONDOVI I PROJEKTI

Podsjećamo da je Crna Gora do sada najviše bespovratnih sredstava povukla kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA):
U 2021. godini, Crna Gora je najviše sredstava dobila upravo iz ovog fonda, podržavajući različite projekte u oblastima infrastrukture, reforme javne uprave, vladavine prava, podsticaja preduzećima, privredi, poljoprivredi, zaštiti životne sredine…

Građanima su dostupni i drugi EU fondovi, Horizon Europe: Program za istraživanje i inovacije, namenjen podršci naučnoistraživačkih projekata, Erasmus+: Fond za obrazovanje, obuku, mlade i sport, koji pruža mogućnosti za studente, nastavnike i mlade profesionalce. Creative Europe: Fond za kulturni i kreativni sektor, namenjen promociji kulturne raznolikosti i konkurentnosti.