EU DAN U KOLAŠINU!

Juče je na glavnom gradskom trgu u Kolašinu predstavljen projekat EU kutak na sjeveru Crne Gore koji NVO MMNE sprovodi kroz realizaciju aktivnosti Formiranje mobilnih EU punktova i ulicnih akcija. Tokom promocije EU kutka postavljena su dva info-pulta na kojima je prezentovan kalendar aktivnosti i dijeljen je promotivni materijal

EU DAN U KOLAŠINU!

. Na gradskom trgu instalirana je i pokretna izložba fotografija kroz koju je predstavljeno 30 projekata koje je EU finansirala u Crnoj Gori. Za građane Kolašina organizovano je učešće u kvizu EU na dlanu. Učesnici sa najvećim brojem bodova osvojili su prigodne nagrade. Ovaj majski dan uljepšali smo i muzičkim događajem na otvorenom, grupa Akustična terapija i mlada bjelopoljka Hana Mulić, koji su pratili cjelokupan dogadjaj danas.

Na ovaj način želimo da građanima približimo proces eu-intergracija. Povećamo informisanost i utičemo na svijest o važnosti procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Kao i o benefitima za našu državu koje pruža EU.

,,Ovo je vec drugi put da promovišemo EU kutak i vrijednosti EU u Kolasinu. Posebno nam je drago sto mozemo primijetiti da je veliki broj mladih iz Kolasina izrazio zelju da posjeti prostorije EU kutka u Bijelom Polju”. Istakla je Seida Dzafić ispred ove organizacije.

EU DAN U KOLAŠINU!

Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore”. U Bijelom Polju finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE.

Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO). U partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža. U saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Projekat finansira Evropska unija.