DELIĆ: PROJEKAT EU KUTAK JE VAŽAN ZA CRNU GORU

Savjet mladih za EU posjetio je protekle nedjelje Opštinu Mojkovac, Vesko Delić, predsjednik Opštine Mojkovac, ukazao je na važnost projekta EU kutak.

Tog dana u sali Predsjednika održan je sastanak Savjeta mladih za EU sa predstavnicima opštine Mojkovac, nakon toga Tim za Evropu je na gradskom trgu instalirao pokretnu izložbu fotografija i zabavio građane mini koncertom.

,,Drago mi je da sam danas imao priliku da ugostim prijatelje i mlade ljude iz NVO Multimedijal Montenegro. Oni rade na važnom projektu za njih, a i za nas kao državu Crnu Goru. EU kutak koji ima za cilj da približi sve politike Evropske unije i da mladim ljudima zacrtamo koliko je važno da Crna Gora bude dio te evropske porodice i evropskih naroda. Imali smo vrlo lijep sastanak. Mladi ljudi su imali mnogo pitanja za mene kao takođe mladog čovjeka koji je na poziciji da bude donosilac odluka, tako da se nadam da su oni zadovoljni mojim odgovorima, a ja sam svakako zadovoljan onim što su oni imali da pitaju, kao i načinom njihovog razmišljanja’’, kazao je Delić.

Na gradskom trgu nakon sastanka na dva info pulta predstavljen je kalendar aktivnosti projekta EU kutak i podijeljen promotivni materijal. Tokom događaja na trgu organizovan je kviz “EU na dlanu” putem mobilne aplikacije,a pobjednicima kviza obezbijeđene su prigodne nagrade.

Cilj organizacije EU dana u Mojkovcu je da građanima ove sjeverne opštine približimo proces euro-intergracija, povećamo informisanost i utičemo na svijest šire javnosti o samoj Evropskoj Uniji, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU i pomoći EU Crnoj Gori.

Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori.

https://www.facebook.com/eukutak/videos/1005172727256941