Britanska ambasadorka Karen Medoks posjetila EU Kutak

Nakon obilaska prostorija NVO MMNE, centralne kancelarije i prostora „EU kutak“ ambasadorka Medoks je upoznala članove i predstavljena joj je publikacija posvećena zajedništvu i dobrim međunacionalnim odnosima u Bijelom Polju, projekat „sjever.me“ koji za cilj ima povećanje plasmana domaćih poljoprivrednih proizvoda na crnogorskom tržištu.

Na kraju posjete, britanska ambasadorka Karen Medoks je rekla da je impresionirana onim što NVO MMNE radi u Bijelom Polju kako bi pomogli zajednicama da razviju svoje vještine i bolje se umreže, kako bi mogli slijediti svoje snove i pokrenuli vlastiti posao.

„Imala sam zadovoljstvo posjetiti jednog od korisnika njihovog programa sjever.me koji podržava lokalne proizvođače da prodaju svoju kvalitetnu domaću hranu na šire tržište širom zemlje. Porodica Joksimović mi je pokazala svoj uspješan posao i sadržaje koje su razvili zahvaljujući podršci programa. Posjetila sam Bijelo Polje kako bih razumjela izazove sa kojima se suočava crnogorski narod na sjeveru, i bilo je dobro vidjeti i ovaj model projekta koji može inspirisati mlade ljude i ruralne zajednice da povećaju svoje poslovne ambicije i povećaju ekonomsku aktivnost na sjeveru“.