TIM ZA EVROPU NA GRADSKOM TRGU U KOLAŠINU

Tim za Evropu juče je na gradskom trgu u Kolašinu promovisao vrijednosti EU.

Dakle, na gradskom trgu bila je instalirana pokretna izložba fotografija, dok je na dva info pulta predstavljen kalendar aktivnosti projekta EU kutak i podijeljen promotivni materijal. Takođe građani su imali mogućnost učešća u kvizu “EU na dlanu” koji je sproveden putem mobilne aplikacije, te nakon uspješno završenog kviza osvajali su prigodne nagrade.

Građane je zabavljala bjelopoljska muzička grupa “Akustična terapija“ mini koncertom.

Aktivnisti nevladine organizacije Multimedial Montenegro i članovi projektnog tima projekta EU kutak informisali su građane o benefitima EU.

“Na ovaj način želimo da građanima približimo proces eu-intergracija. Povećamo informisanost građana kako Kolašina, tako i svih građana na sjeveru Crne Gore, te na taj način i utičemo na svijest o važnosti procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Kao i o benefitima koje za našu državu koje pruža EU”, kazala je Ena Pušija koordinatorka projekta i dodala da će Tim za Evropu nastaviti da promoviše EU u svim gradovima na sjeveru.

Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori.