9. MAJ OBILJEŽEN NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU U BERANAMA

Povodom 9. Maja Dana Evrope NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) u sklopu projekta “EU info kutak na sjeveru Crne Gore” na glavnom gradskom trgu u Beranama organizovala je prigodnu edukativnu, kulturno-zabavnu akciju.

Pored promotivnog materijala koji je distribuiran građanima organizovan je kviz “Koliko poznaješ EU”, izložba fotografija na otvorenom I muzički program koji je upriličila grupa “Akustična teralija” na čelu sa vokalnom solistkinjom Hanom Mulić. Simboli EU, pozitivna energija, pokloni, i sjajno druženje uljepšali su oblačan dan u Beranama.

MAJ OBILJEŽEN NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU U BERANAMA

“Na ovaj način želimo da građanima približimo proces eu-intergracija, povećamo informisanost i utičemo na svijest o važnosti procesua pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Kao i o benefitima za našu državu koje pruža EU. Dodatna motivacija bila je I 9. Maj, važan datum koji se obilježava u svim zemljama članicama EU ali I na više lokacija u Crnoj Gori.

Podsjećamo da je 1950. godine ministar spoljnih poslova Francuske Robert Schuman. Predstavio prijedlog ujedinjenja proizvodnje ugljena i čelika Francuske i Njemačke. Čime jestvoren politički okvir za buduću euvropsku naddržravnu zajednicu – Evropsku uniju. Crna Gora kao buduća članica EU već prihvata sve standarde i zakonske okvire koji su veoma važni za sve naše građane. Podsjetićemo da je EU našoj državi više puta pomogla I na taj način pokazala solidarnost što je jedna od temeljnih vrijednosti EU” kazao je Željko Đukić, predsjednik NVO MMNE

“NVO MMNE je prije deset godina u Bijelom Polju organizovala sličan događaj malo većih razmjera, kada je naš gost bio tadašnji ambasador Evropske Delegacije u Crnoj Gori. Gospodin Leopold Maurer i veliki broj državnih i opštinskih zvaničnika” dodao je Đukić.

MAJ OBILJEŽEN NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU U BERANAMA

“Danas upravo u Beranama želimo da pošaljemo poruku javnosti da naša NVO, ali i većina građana podržava ulazak Crne Gore u EU. Pored toga što će Crna Gora ostvariti mnogobrojne benifite ulaskom u EU. Danas smo distribuirali preko 50 poklona, pjevali sa Hanom i Akustičnom Terapijom. Uživali usjajnim fotogafijama, distribuirali promotivni material, jednostavno smo uljepšali ovaj oblačan dan u Beranama.

Tokom događaja organizovan je i kviz “EU na dlanu” putem mobilne aplikacije, pobjednicima kviza obezbijeđeno je 50 prigodnih nagrada. Kroz ovu aktivnost informišemo građane i građanke Rožaja o postojanju aktivnosti i usluga EU info kutka u Bijelom Polju. Kao mjesta za dijalog I debate I razmjenu kulturnih, političkih stavova među stručnjacima, akademcima, novinarima, civilnim društvom I mladima na različite teme od društvenog značaja”. Saopštila je koordinatorka projekta EU kutak Seida Džafić .

Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore” u Bijelom Polju finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE.

Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO).

U partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES). NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža. U saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori

CIJELI FOTO ALBUM POGLEDAJTE OVDJE:

EU Info Centar

ME4EU

Vlada Crne Gore

#EUzaCG

#mmne

#eukutak